onsdag, juni 13, 2007

Aflivning af løgnehistorier, del 1

"Det bør for en god ordens skyld nævnes, at der ud fra de besynderligste motiver af kredse uden for Livgarden i nyere tid er opdigtet diverse forvrøvlede historier om Livgarden i forbindelse med episoden om Gottorp."

Så har museumsleder Jesper Gram-Andersen været så venlig at fremsende to artikler, forfattet af ham selv, der omhandler dele af Den Kongelige Livgardes mangeårige historie. Det indledende citat fra artiklen giver en god del af forklaringen på, hvorfor det er relevant at genpublicere den oplysende tekst: Til min overraskelse findes der stadig personer i det danske forsvar, der tilsyneladende rent faktisk tror på de historieløse drillerier, de umotiveret fremturer med om Livgarden.

Skulle nogen af bloggens læsere alligevel have historisk viden, der sætter Den Kongelige Livgardes krigshistorie i et dårligt lys, formidler jeg gerne kontakten til museumsleder Gram-Andersen - han vil dog nok gerne have kilder ...

Anden og sidste del af Aflivning af løgnehistorier.

For den nygerrige er der i øvrigt mange spændende ting at se på Livgardens Historiske Samling i Gothersgade. Ikke mindst portrætter af samtlige officerer, der nogensinde har gjort tjeneste ved regimentet - herunder altså også undertegnede.

Thorbjørn

Tak til Jesper Gram-Andersen for at sende os og lade os publicere artiklen.

Højreklik på billedet og åben i nyt vindue eller nyt faneblad for at se teksten i fuldt format.Ingen kommentarer: