mandag, juni 18, 2007

Aflivning af løgnehistorier, del 2

[Se først Aflivning af løgnehistorier, del 1.]

"Man kan more sig over alle disse opdigtede historier og filosofere over, hvorfor de mon er fabrikeret?! Forfatteren Axel Sandemose har i sin roman fra 1933, "En flygtning krydser sit spor" beskrevet loven fra den fiktive by Jante. Blandt de mest kendte sentenser i "Janteloven" er "Du skal ikke tro at du er noget" og "Du skal ikke tro at du er mere end os". Måske blev Janteloven til med tilbagevirkende kraft ved Gottorp i 1848?"

Citat fra artiklen af museumsleder Jesper Gram-Andersen. Tak til ham for at sende os og lade os publicere teksten.

Højreklik på billedet og åben i nyt vindue eller nyt faneblad for at se teksten i fuldt format.Læs også den nyere (januar 2014) artikel om Den Kongelige Livgarde under Anden Slesvigske Krig, 1864.

- når du har læst den artikel, kan du være ekstra irriteret over tåber, der fabler om, at "Livgarden flygtede ved Dybbøl". Tværtimod udviste bataljonen ekstremt stor disciplin under heftig artilleribeskydning. Artiklen finder du her.

Følg med fremover

Hvis du har brudt dig om det, du lige har læst, opfordrer jeg til at følge os på Facebook og at føje bloggen til favoriter på NetworkedBlogs. I højre kolonne finder du et facebook-ikon, der fører dig til "Bjørnebandens side på FB-book". Nedenunder finder du "NetworkedBlogs", hvor du kan trykke "Follow this blog". Tak for støtten.

Ingen kommentarer: