Boys

Member portraits below

Hvad er Ørumskalaen, hvor højt kan Fyhn komme på den, og hvad indebærer dét? Hvor meget elskede Morten Bargisen bakker? Hvad er Johnny Madsen uddannet som? Hvor mange forfattere har gået som bjørnebanditter? Hvem var Hein ved at blive overhalet af i antal gennemførte Nijmegen, men som så til alt held blev alvorligt såret i Afghanistan? Hvem er blevet dobbeltpunchet som straf for at være for tyk?
Ja, hvem er overhovedet med, ud over blogskribenten T. Hein, der aldeles ublufærdigt promoverer sig selv på det mest skamløse?

Find ud af det her!
De faldne

Bjørn "BRK", OKS-1-R

BRK blev dræbt i en trafikulykke den 30. december 2009. Han er savnet. Æret være Bjørns minde. Det gør vi blandt andet ved, at vi kalder os Bjørnebanden. "Vi ses på ruten, BRK," stod der på den krans, som Robert, Morten, Per Ole og jeg lagde ved Bjørns kiste.
BRK var i Eritrea kendt som "Dampbarnet", og sandt er det, at hans energi og humør var som en hvirvelvind. Han havde mange jern i ilden, bl.a. at være formand for Nyborg Garderforening, være partner i og drive en café i Nyborg, vognmandsvirksomhed i egen lastbil og så lige det egentlige hovederhverv, nemlig jobbet som fængselsfunktionær. BRK var primus motor for gemsitræning vest for Storebælt. Var i SHIRBRIG-sektion med Robert "Stive Henning". Ud over Eritreamissionen har BRK været i Eksjugoslavien med IFOR (hold 0).


Morten Bargisen, OKS-R
Morten sov ind 12. september 2016, død af hjertestop. Vi savner ham.
A.k.a.: Bargøjsen
Generelt: Morten Bargisen var veteran fra Sikringsdelingen, HQCOY, i Eritrea 2000-2001. Havde således Hein som delingsfører og ikke mindst Fyhn som gruppefører. Morten var en del af den oprindelige gemcee-/bjørnebandekvintet (Fyhn, Robert, BRK, Morten, Thorbjørn) og gik utallige træningsture i den sammenhæng. En betragtelig del af de ture var med kun få kilometers gang og til gengæld mange restaurationsbesøg undervejs, men derfor er det stadig træning! Nærede et udpræget had til bakker.
Militær erfaring: UNMEE 2000-2001 i SIKRDEL, og FØ ved TFRK.
Civilt: Uddannet maskinmester og arbejdede som sådan for Rødovre Kommune.

Mortens nekrolog:Et udvalg af de, der har gået med eller identificerer sig som MTBB-gængere


Johnny Madsen, SG
A.k.a.: Buller.
Generelt: En stodder af Guds nåde og humørspreder af rang. En march, som Johnny ikke deltager i, er en march, hvor han er savnet! Det sker, at vi savner ham, fordi han muntrer sig lige lovlig meget natten inden en træningssamling. Så kan man modtage en afbuds-sms kl. 0600 om morgenen, sendt fra et skummelt værtshus et sted i byen.
Militær erfaring: blandt andet sammen med Per Ole i Afghanistan (dengang som OKS)
Civilt: Uddannet friluftsvejleder

Robert Krogh Steffensen, OKS-R
A.k.a.: Stive Henning, Stive Lis
Generelt: Endnu en eritreaveteran. Robert udgjorde sammen med Fyhn, Bargisen og Hein den oprindelige, hårde kerne af de københavnske bjørnebanditter. I de seneste år har Robert prioriteret livet anderledes end tidligere, så med travlt job og andre sportsaktiviteter er han at regne for en kæmpe i dvale i bjørnebandesammenhæng. Dog gik han i 2011 i ensom majestæt Caminoen og skrev en beretning om det til bloggen - så benene kan sagtens endnu.
780 km Camino de Santiago (solotur) 2011.
100 km Dodentocht 2005.
4x40 km Nijmegen 2001, 2003, (2006), 2007, 2008, 2009.
2x45 km (med oppakning) Hærvejsmarchen 2003.
Desuden diverse 2x40 km kontrolmarcher.
Militær erfaring: UNMEE 2000-2001 i TP/ORDOSEK, og FØ i TFRK
Civilt: Uddannet cand.merc., Account Manager i Jobindex A/S

Kristian Bang Foss, fluefisker og forfatter
A.k.a.: Yngstelærlingen, KB
Generelt: Ingen livgarder-, endsige militær baggrund, men Yngstelærlingen slog sit navn fast i den røde trøje i 2012: KB deltog både i Bjørnebandens signaturmarch, Burning Love Classic, og i den berømte 100-kilometermarch Dodentotcht i Belgien.
Friluftserfaring: Fluefisker rundt omkring i verden, fx fire måneders ekspedition i New Zealand, 2012-2013.
Civilt: Underviser på og stifter af Vesterbro Forfatterskole og har udgivet tre romaner, senest "Døden kører Audi" i 2012 (oversat til 14 sprog).


Andreas Knudsen, KN
A.k.a.: Lille-Knudsen.
Generelt: Andreas har gået mange forskellige marcher. I Bjørnebanderegi var de første Nijmegen i 2003 og Ardennerne i 2004. Har pr. slutningen af 2012 et 9-tal på sit Nijmegen medaljebånd, hvorimod Thorbjørn Hein [som skriver denne tekst] har gennemført 10 gange. Sidstnævnte var ellers blevet overhalet indenom af Andreas. Lykkeligvis for Hein blev Andreas perforeret af intet mindre end cirka 80 fragmenter fra en eksplosion i Afghanistan og dermed effektivt sat ud af spillet til den sommers Nijmegen. Efter flere års ventetid blev Knudsen anerkendt for dette offer via tildelingen af Forsvarets Medalje for Såret i Tjenesten.


Thorbjørn Hein, OK-R
A.k.a.: Thunder Bear, TB, Thorbjornas, EL T
Generelt: Webmaster og bjørnebandit der - ifølge en tidligere livgardeholdfører med dengang rang af oberstløjtnant - "brænder sit lys i begge ender". Han har to gange været holdfører for officielle livgardehold i Nijmegen og en gang været ordonnans.
I Ølteltet ses han gerne i slipseuniform; i de tidligere år alternativt i hawaiiskjorte med "orangushorts" (en lang historie) og den berømte tropehjelm. Har bl.a. gået 2x100 km i Litauen, 120 km i bjerge på et døgn i Ardennerne, to gange marchen København-Nijmegen samt Nijmegen på et løbebånd. I 2009 blev Hein løst tilknyttet holdet fra SJLRI; fra 2015 blev han fast holdgænger hos sjællænderne.
Militær erfaring: Orlogskaptajn-R ved InterForce. Tidligere kaptajn-R i Hæren. Seks internationale missioner (tre med Hæren, tre med Søværnet).
Civilt: Presse- og kommunikationschef i en statslig styrelse. Se CV.

OKS-1 Jimmi Rathmann
SG Jon Moseholm Olsen og OKS Henrik VibeMJ-R, ph.d. Rune Lykke (FSK)
KS/MG Brian Jean Lilia-Andersen (HJV, tidligere VPL LG)
OKS-1 Thomas Weddin

SG Daniel Rindorf
OS Troels Stjernholm

Bjørn Bek og Yoda.


Æresmedlem

Steen B. Ørum, SSG-P
Ørum er en af Den Kongelige Livgardes grand old men, når man taler march. Er veteran fra blandt andet Eritrea; det var for øvrigt inden den mission, at han var med til at lokke Hein til Dodentocht i 1998. De gamle bjørnebanditter ser Ørum som deres mentor, hvor de selv er ydmyge lærlinge. Fx stod der dyb respekt om Ørums gennemførelse af MAKONI i 2002, og det var med til at inspirere bloggens redaktør til at gå i hans fodspor. Ørum er en tørstig guttermand, som i en snæver vending ikke står tilbage for uden varsel at dobbeltpunche Bargisen, hvis sidstnævnte er blevet for tyk.

Mere
Om holdets historie: About
Alle redaktørens gennemførte marcher

***

Note: holdtilmelding ved Nijmegen

Bjørnebandens medlemmer har ikke siden 2006 stillet op som et officielt hold til Nijmegenmarchen; der har været medlemmer både på Slyngelholdet, Livgardens Crossfithold, Stabskompagniets hold, Sjællandske Livregiments hold og ikke mindst som enkeltgængere. Dog stillede Bjørnebanden hold til 1864-Marchen i februar 2014.

Ingen kommentarer: