søndag, juli 11, 2021

Et år forsinket - men et koryfæ inden for medaljeverdenen er blevet ridder!

Peter Ohm-Hironymussen, R.
Mere end et år "after the fact" er jeg tilfældigt blevet opmærksom på, at den legendariske ejer af Mørch og Søn, Peter Ohm-Hironymussen, er blevet slået til ridder af Dannebrog.

Peter Ohm-Hironymussen er kapaciteten inden for ordner i Danmark: Hvis han siger, at en medalje skal sidde sådan eller sådan, et bånd skal være sådan eller sådan, et ordensspænde opbygges sådan eller sådan - så tager jeg det for gode varer. Der er en grund til, at det er Mørch og Søn, der er kongelig hofleverandør, og at det er hr. Ohm-Hironymussen og hustru Erika, der de sidste 11 år har været min medaljepusher.

Kæmpe tillykke herfra

/Thorbjørn Hein

Pressemeddelelsen fra Ordenshistorisk Selskab kan læses nedenfor.

Peter Ohm-Hieronymussen slået til ridder

25. april 2020

Tidligere præsident for Ordenshistorisk Selskab, Peter Ohm-Hieronymussen, er blevet tildelt ridderkorset af Dannebrogordenen.

På Hendes Majestæt Dronning Margrethe IIs 80 års fødselsdag den 16. april 2020 kunne man på Kongehusets hjemmeside læse:

"Udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen:

Ejer af M.W. Mørch & Søn's Eftf., fhv. præsident for Ordenshistorisk Selskab, Peter Jens Carl Groth Ohm-Hieronymussen"

Peter Ohm-Hironymussen er indehaver af M. W. Mørch og Søn's Eftf. som fremstiller ordensbånd og miniaturedekorationer. Firmaet blev grundlagt i 1830 og familien Ohm-Hieronymussen overtog firmaet i 1931.

Firmaet har leveret ordensbånd til Ordenskapitlet siden 1885 og blev Kongelig Hofleverandør i 1990, samme år som Peter Ohm-Hieronymussen overtog forretningen efter sin far.

Peter Ohm-Hironymussen var præsident for Ordenshistorisk Selskab i perioden 1991-2011.

Kilde, herunder foto: Ordenshistorisk Selskab.
Ingen kommentarer: