onsdag, oktober 24, 2007

DANCON-march ved Kandahar Airfield

Nedenstående er den del af HOK's nyhedsbrev fra den 23. oktober, der omhandler seneste DANCON-march.

***

DANCON-march ved Kandahar Airfield

af seniorsergent Allan Poulsen

Som beskrevet i et af de tidligere ugebreve holder alle danske enheder den såkaldte DANCON-march (Det danske Kontingents march). En march, som varierer i længde og i sværhedsgrad alt efter, hvor i verden Danmark har soldater i mission.



Her i Kandahar havde Det Danske Nationale Støtteelement banket en god og velorganiseret DANCOM-march op, og inden solen havde fået alt for stærke kræfter, blev de omkring 70 deltagere sendt af sted på den 24 kilometer lange strækning.



Marchdeltagerne fra mange forskellige nationer skulle tilbage lægge strækningen ved at gå to omgange af 12 kilometer. Af de 70 deltagere var der syv brave soldater fra signalteamet Brian K., SK, Søren Peter, Karg, Stephen, Claus, Kenneth og ikke mindst Mik.

Mange væddemål var forud for marchen indgået, og den magiske tidsgrænse på tre timer og 30 minutter var hurtigt sat. Men da marchen var overstået, kunne signalteamet konstatere, at det var en englænder, der med den imponerende tid af to timer og 26 minutter kom hurtigst igennem, mens vores bedste, Brian K., kom ind i tiden to timer og 45 minutter. De andre gode marchdeltagere kom alle ind i gode tider, selv om flere havde en snært af begyndende influenza.


Resultatet af en marchtur.

Den marchdeltager, som væddemålene havde drejet sig om, kom ind i en ikke så dårlig tid endda, men den var dog væsentligt dårligere end det, han havde forventet ved indgåelse af væddemålene. Tiden var ikke de 3.30, men tre timer og 41 minutter. Desværre for Mik.


Sidste mand lukker og slukker, Mik.

***

Resten af nyhedsbrevet med diverse historier.

1 kommentar:

Hr. T.H. sagde ...

Hehe, der har vist været et tilfælde af "hvor svært kan det være at marchere?!?" involveret i denne historie. Jeg fornemmer en vis klukken i seniorsergentens skriftlige tone!