søndag, december 31, 2017

Seks nye kampstøvlemodeller i 2018

Fodnyt. Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har noget, der hedder Kapacitetansvarlig Land (KALA), og KALA har ansvaret for noget, der har enhver uniformeret marchgængers interesse: anskaffelse af støvler.

Jeg har i de sidste knap 20 år brugt privatindkøbte, danske Ecco-støvler til vejmarch. Det bliver nok ved, men hvem ved, måske en af de nye modeller undtagelsesvis skulle passe mine mutantfødder.

KALA skriver:

KAMPSTØVLER M/18
KALA har netop underskrevet den sidste delkontrakt på kampstøvler, hvilket vi er meget tilfredse med, og vi er sikre på, at I vil synes godt om resultatet.
Der er indgået aftale med en række anerkendte firmaer, der hver for sig leverer en høj kvalitet og som i forvejen leverer til andre nationers forsvar.
Til forskel fra M/12-serien, hvor der var to lette og to svære varianter at vælge imellem, omfatter M/18-udvalget nu tre ”kampstøvle, let” og tre ”kampstøvle, svær”.
Der bliver altså endnu bedre mulighed for, at soldaten kan finde netop den støvle, der passer bedst.

Læs videre nedenfor og se de tre andre par støvler.


Vinderne i kategorierne er fundet efter en ekspertevaluering og en brugertest ved Gardehusarregimentet i foråret 2017.
Testen blev forestået af Hærens Kamp- og Ildstøttecenter og bestod af daglig brug samt en række foruddefinerede prøver, der skulle afklare støvlernes styrker og i særdeleshed deres eventuelle svagheder.

I testen indgik mere end 200 soldater, såvel værnepligtige som personel fra stående reaktionsstyrke. Støvlerne udleveres mod bytning af nedslidte M/12.
Støvlerne vil efter planen blive leveret til Hoveddepotet 2. kvartal 2018, med forventet udlevering fra udleverende depoter medio 2018.

Udover disse tre + tre par er der også valgt en ørkenstøvle fra LOWA, der vil være tilgængelig som en del af det ”frie valg”.

***

Nyheden er offentliggjort på KALA’s Facebook her

Hvis forkortelser såsom FMI og KALA ikke hidtil har ringet nogen klokker for dig, kan du studere FMI’s organisation her. Ja, så længe det varer, for Forsvaret har en stolt, stolt tradition for døde links, der flyder rundet på www ;-)

Ingen kommentarer: