onsdag, februar 22, 2017

Reportage: 21 km Den Maritime Fastelavnsmarch 2017

100 deltagere nød de flotte omgivelser. Foto: Kim Nielsen
Fastelavnsmarchen bød på ekstra forkælelse

Den traditionsrige Maritime Fastelavnsmarch løb af stabelen den 11. februar. Det er tilfældigvis dagen, hvor Bjørnebandens præsident har fødselsdag, og den var rund i år. En velarrangeret gåtur blev således krydret med lagkage fra Marineforeningen og bobler fra jeres udsendte.

af Thorbjørn Hein 

Som søofficer, vikingeskibsvagtformand og relativt entusiastisk flâneur forekom det passende, at min runde fødselsdag blev brugt på march i rammen af min marineforening. Yes, min forening, så når jeg som sædvanligt skamroser Fastelavnsmarchen, er jeg biased.

Det sagt fulgte dagen den formel, som arrangørerne har brugt hidtil, og hvis man læser tidligere reportager (2016, 20152014, 2013) kan man se, at Fastelavnsmarchen i min optik også inden medlemskabet var en attraktiv vandrebegivenhed.

Lidt fantasiløst af jeres skribent kan I nedenfor læse en ganske kronologisk beretning om dagen. Billedserie i bunden.

MA. Foto: Kim Nielsen
Kendte hits og små variationer
Som sædvanlig var der fra kl. 0800 velassorteret brunch til en billig penge, ligesom fru Jørgensen og fast makkerinde bød velkommen ved registreringsbordet. Hendes gemal M.A. Jørgensen holdt åbningstale, hvor han blandt andet åbnede muligheden for at ruteoptimere (det vil sige skære et par km) på grund af småfarligt isede skovstier. Selvklart var den slags snyd ikke noget, jeg benyttede mig af. Lidt over 0900 slentrede vi så af sted i køligt, marchegnet vejrlig. Der var frit valg mellem 7, 14 eller 21 km.

Dyrlæge & Carlsberg.
Flere bjørnebanditter gik med, ligesom John fra OMI’s marchhold havde taget turen fra Jylland for endelig at opleve denne tur; se her for billede af Hein, der peger på OMI-mærket. Der var mange andre kendte ansigter – ingen nævnt, ingen glemt, og hyggeligt var det at hilse på. Vi savnede Morten Bargisen, der var med i Bjørnebanden helt fra begyndelsen, og som desværre gik i forvejen ind i det ukendte sidste efterår. Æret være Mortens minde.

Dyrlægens natmad var der
I år var marinehjemmeværnsfartøjet CARINA ikke i havn, så for en gangs skyld var der ikke åbent skib. Til gengæld kom vi forbi charmerende Dyregården Søholt, hvor vi blev fornemt beværtet med blandt andet småkager formet som ankre.

Foto: Bjørn Bek
Efter 14 km stod Erik Tofte med flere klar med velsmagende smørrebrød og våde varer. Traditionen tro fik jeres udsendte en Carlsberg og en solid Dyrlægens Natmad. Dette sæt serveres direkte foranlediget af Bjørnebandens anmeldelse af første udgave af marchen, så det er mig en særlig fornøjelse at fortære.

Festlig after march
Der var som altid brandhyggelig stemning i marinestuen, efterhånden som marchfolket fuldførte deres ruter. Jeg kender fortsat ikke til nogen march overhovedet, der kan byde på så fornemme, varme og historiske omgivelser. Der var fadøl og uforlignelige Leffe Brune, og så kom overraskelsen. Den gode KOP, af mange kendt som gænger i Team 004, førte an i at præsentere mig for en meget fin marcipanlagkage med et passende antal flag - en gave fra de tilstedeværende marineforeningsmedlemmer. Meget betænksomt og glædeinducerende! Som nævnt er jeg selv medlem af Brøndby Marineforening, og behændigt nok havde jeg adskillige flasker semi-seco cava gemt i en krog, så alle til stede, der lystede, fik sig en lille skænk.

Alt i alt en super dag, som præcis 100 marchgængere plus de hårdtarbejdende arrangører oplevede. Jeg husker ikke, hvor længe de sidste blev hængende, men det var vist i hvert fald til 17-tiden; man har ikke lyst til at forlade de dejlige omgivelser alt for hurtigt. Utroligt hjælpsomme Kim ”Røde” og hustru Bente var så søde at yde lift til flere i løbet af dagen, herunder til stationen.

Kim forærede mig caps med historie.
Der er snildt plads til 130-140 siddende gæster i marinestuen, så jeg under endnu flere end årets 100 gængere at opleve den Maritime Fastelavnsmarch 2018.

Kommende anbefalelsesværdige ture i Storkøbenhavn
I weekenden 4.-5. marts er der Vintertur ved Køge (i skrivende stund aktuelt link), som plejer at være en god oplevelse.

Derudover skal jeg naturligvis minde om 7. udgave af MTBB's egen 20-kilometertur, nemlig Burning Love Classic. Den afholder vi lørdag den 11. marts, og det bliver helt sikkert en rigtig god oplevelse, så mød op i Valby. Detaljer kan læses her.

Nedenfor en række stemningsbilleder fra dagen.

MA's velkomst om morgenen. Bemærk også flag ved min (på billedet tomme) plads. Det skulle blive vildere endnu. Lidt god Leffe var også på bordet. Det var jo fødselsdag og alt muligt. Foto: skribenten.

Lille, maritim erkendtlighed til repræsentant for største hold. Foto: Kim Nielsen.

Første rast, Dyregården Søholt. Nogle vil kunne genkende Søren Fehrend bagfra midt i billedet. Han og Connie var begge på ruten. Vi glæder os til Fehrend-gensyn til Burning Love Classic. Foto: Kim Nielsen.

Småkager og varmt at drikke. Foto: Dyregården Søholts facebookside.

Bjørn, dual bjørnebandit og mangeårig SJLR-gænger, fremholder ankersmåkage. Foto: skribenten.

Snesløringsjakke i dagens anledning, med firmalogoet for arbejdspladsen: www.interforce.dk. Foto: Kim Nielsen.

Under anførsel af marchveteranen Rene Kokspang ankommer Team High Five til dyregården. Foto: Kim Nielsen.Fugle i flugt en smuk vinterdag på Sydkysten #nofilter. Foto: skribenten.

Ak, her plejer Morten jo at stå. Billede til hans ære. Foto: skribenten/Bjørn Bek.
Rast ved 14 km på "den lange" rute. Erik Tofte i smørrebrødsforretningen. For de økonomisk bevidste kan jeg fortælle, at prisen var yderst overkommelige 8,- stykket eller 3 styk for 20,-. Foto: Kim Nielsen.

Snerydning foran rasten ved 14 km. Foto: Kim Nielsen.
Nämen titta! SJLR's kendte CYBA (Cyklende Bartender) og John Seiersen, OMI, ankommer i fin stil til 14 km-rasten, der som vanligt var huset af Hjemmeværnsflotille 366. Foto: Kim Nielsen

Sidste nap hjemad mod Marinegården. Bjørn Bek og jeres udsendte fulgtes ad hin dag. Foto: skribenten.

Endnu en tradition: heltebillede med Liane i anledning af diplomoverrækkelse. Foto: skribenten.

Cake surprise! Foto: skribenten.

Så måtte boblerne frem. Kagen blev der også budt af. Foto: Kim Nielsen.Rene kunne vist li' cavaen. Herlig dag. Foto: Kim Nielsen.

Ingen kommentarer: