tirsdag, februar 28, 2017

11 fremragende grunde til at drikke mere gin

11 fremragende grunde til at drikke mere gin

Vi faldt over denne lille muntre sag og har oversat den. MTBB går ind for nydelse af gin, også kendt som gin-gin, igen kendt som Tintin.

Oversat fra engelsk af Thorbjørn Hein

1. Gin indeholder naturlige ingredienser
Enhvert ginmærke består selvfølgelig af en kombination af forskellige ingredienser, men bortset fra det primære bær, nemlig enebær, kan gin indeholde koriander, salvie, muskatnød, rosmarin og kvan. Lidt som en meget sjovere udgave af palæo-kost, ikke sandt?

2. Enebær er proppet med sunde egenskaber
Mange mennesker spiser hver dag enebærprodukter som kosttilskud på grund af bærrets medicinske fordelagtigheder. Det modvirker infektioner, nyredefekter, hoste og lungeødem.

Læs videre nedenfor.

3. Det er en naturlig gigtbehandling
Stoffer, der hjælper til at modvirke kroniske tilstande, finder man i gin, og ginnen kan derfor afhjælpe svaghed i væv og organer, såvel som ledsmerter, podagra og leddegigt. Mange er for nylig begyndt at bruge rosiner lagt i blød af gin som et homoøpatisk middel til at holde betændelser i skak.

4. Det modvirke rynker i din hud
Alkohol generelt indeholder antioxidanter, men ginnen har derudover sit enebær-boost, der hjælper kroppen med regenerere celler, hvilket er glimrende til at opretholde en glat, rynkefri hud.

5. Det bekæmper nyre- og leversygdomme
Gin indeholder vanddrivende ingredienser, som letter nyrernes filtrering og derfor hjælper til med at komme af med de dårlige bakterier.

6. En gin og tonic kan hjælpe med at forhindre malaria
Dette betyder ikke, at du kan droppe malaronepillerne under rejsen, men cocktailen blev brugt i det britiske imperiums tid for at undgå at smittes med sygdommen, der hærgede både kolonier og koloniherrer. Kinin, som bruges til at lave tonicvand, blev indtaget religiøst af engelske koloniboere for at holde dem sunde, og det tog ikke særligt lang tid for folk at indse, at tilføjelsen af en smule gin ville gøre tonicvand lidt mere spændende .

Gin, a.k.a. gin-gin, a.k.a. Tintin.
7. Dit fordøjelsessystem vil takke dig
De bitre urter, der er indeholdt i gin, kan forårsage forøgelse af fordøjelsesenzymer og mavesyresekreter, som hjælper med at nedbryde maden hurtigt og forbedrer fordøjelsen.

8. Det bekæmper kræft
De høje antioxidantniveauer i gin bidrager til at neutralisere "frie radikaler i kroppen", som er en af grundene til kræft.  Samme slags goder får man i en modedille som den fermenterede te kombucha, men hvem vil ikke hellere slippe for te og blive let overrislet?

9. Det vil ikke bringe din taljevidde i fare
Det er således, at gin er en af de mindst kalorieholdige typer alkohol, med omkring 97 kalorier pr. godt 4 ml. (1,5 ounce, -th). Da dit fordøjelsessystem samtidig bliver anskyndet af enebærrene, er du også mindre tilbøjelig til at blive oppustet og udvikle urinvejsinfektion, da ginnen på denne måde hjælper med at skylle toksiner ud.

10. En anstændig gin koster dig ikke det hvide ud af øjnene
Pricerunner her.

11. Frank Sinatra kunne lide det
Det bliver vel ikke mere stilet?

***

12. Flere grunde? Kommentér nedenfor eller på Facebook.

***

Originalversionen forefindes her.

Ingen kommentarer: