torsdag, marts 24, 2016

Fra landsoldat til sømand: Søværnet interviewer bjørnebandit

Den hæderkronede bjørnebandit Jimmi Rathmann konverterede sidste år til Søværnet fra Den Kongelige Livgarde.

Dette dristige træk har gjort ham til medvirkende i en lille facebookartikel forfattet af 2. Eskadre, inklusiv fotoet til højre. Kan du se, hvad marinespecialisten har hængende på væggen? Hvis du har liket vores facebookside, kan du nok - og ellers se den her!

Læs en bid af artiklen og se billeder nedenfor.

Med ombord på IVER HUITFELDT er bl.a. marinespecialist Jimmi Rathmann, som blev ansat på fregatten den 1. august 2015. Jimmi kommer oprindeligt fra Hæren, hvor han var ansat i 26 år, hvor de seneste år bl.a. var inden for personelforvaltning.

På IVER HUITFELDT har Jimmi kunnet bruge sin erfaring i funktionen som banjermesterskriver på fregatten , hvor hans opgaver også er rettet mod personelforvaltning. Men herudover deltager Jimmi også i sejlads med skibets indsatsfortøjer, indgår i skibets røgdykkerberedskab samt deltager som Redder i helikopteroperationer. Om sin start og første tid i fregatten siger Jimmi: "Jeg var selvfølgelig lidt på bar bund når det kom til sømandskab, men efter kurset i Frederikshavn og "on the job training ombord, er jeg kommet godt med. Og jeg har samtidigt haft stor glæde af mine erfaringer fra Hæren på det administrative område.

Otte besætningsmedlemmer på fregatten har tidligere været ansat i enten Hæren eller Flyvevåbnet. Men efter tre ugers såkaldt "marineringskursus" på Søværnets Skole i Frederikshavn, er de klar til at indgå i besætningen på en af Søværnets største og mest avancerede enheder, hvor størstedelen af de manglende kompetencer og færdigheder bygges på.

På fregatten IVER HUITFELDT er der stor tilfredshed med de erfaringer, der er gjort med at ansætte folk uden en længerevarende maritim baggrund. Banjermester seniorsergent PB (Per Bo Larsen) nævner: "Vi har fx konstateret, at de folk vi har modtaget fra enten Hæren eller Flyvevåbnet har været særdeles omstillingsparate og motiverede, hvilket har været en sand fornøjelse at iagttage. Deres personlige indstilling og faglige erfaring har bl.a. medført, at de relativt hurtigt har gennemført enhedsuddannelsen ombord. Og så gør det jo heller ikke noget, at vi ombord kan lære af det, de har med i bagagen fra deres tidlige tjeneste."

Læs hele artiklen på 2. Eskadres facebookside.

Ingen kommentarer: