lørdag, oktober 22, 2011

Hundrede og én kilometers eventyr (side 2 af 4)


Fri buffet: gå så langt du vil
Faktisk er Kjellerup Special, i år gennemført den 15.-16. oktober og for 19. gang - hvilket gør den til Danmarks ældste ekstremlængdemarch - ikke per definition en 100 km-march.
Tilbudet er, at der er fri leg fra lørdag morgen kl. 10.00 til 24 timere senere søndag. Ruten er lavet, så det er nemt (et definitionsspørgsmål om "nemt", ok, det anerkender jeg) at kværne videre: først skal man igennem fire runder à 6,5 kilometer, hvorefter resten af turen er X antal runder på en 3,5 kilometers strækning - 21 "korte" runder, hvis man skal nå 100 km.

De fleste har nu ikke den store trang til at fortsætte efter den 21. omgang på den korte rute, havde jeg ladet mig fortælle inden. Mit eget mål var op til turen også justeret til "bare" at nappe 100 km - og så nok liiiige en lille smule mere, af princip! Rekorden for flest såkaldte æresrunder tilhører vistnok "more marching machine than man" Per Kleis, der et år fortsatte til næsten 170 km. For en almindelig dødelig er det svært at begribe, at man kan den slags, ikke mindst fordi det ved organiserede marcher er forbudt at løbe.

(V): Et lille selvportræt fra et kønt sti-stykke af 6,5 km-ruten. Der er en del vejbump (mindre bakker) undervejs, og med en smule skam må jeg erkende, at det kostede en vabel på hver hæl; prisen for en støvle, der købt uafprøvet har vist sig at være en smule for stor.


Det går op og det går ned
"Det går op og ned" - det kunne beskrive den mentale tilstand man er i under så lang en slentretur, men i tilfældet Kjellerup Special beskriver det også ganske præcist terrænet. Både den længere og korte rute er bakkede. Ikke sådan bjerg-bakkede, men det kan godt mærkes i længden alligevel.


(H) Her er en samlig tosser. Dovne tosser! Ingen af dem gad i sidste ende at gå 100 km. Steen Commander i den blå jakke skal dog være undskyldt: Han var mæt af march efter for nylig at have gået 376 km på lige under fire døgn (sic!!!).


(V) Solen skinnede lystigt lørdag dag. De seneste år har marchen været velsignet ved klart vejr. Hvis der havde været oktoberregn hele turen … uha, det havde ikke været sjovt.1-2-3-4

Ingen kommentarer: