torsdag, september 27, 2007

To livgardere dræbt og en såret i Afghanistan

27-09-2007 kl. 02:30
Hærens Operative Kommando må med sorg meddele, at to danske soldater er blevet dræbt og en såret under kamphandlinger i Helmand provinsen i det sydlige Afghanistan.

Læs mere.

De dræbte er den 24-årige konstabel Mikkel Keil Sørensen og den 22-årige konstabel Thorbjørn Ole Reese, der begge tilhørte den lette opklaringssektion i det mekaniserede infanterikompagni.

Onsdag omkring klokken 19 dansk tid udbrød der kamphandlinger mellem de danske styrker og Taleban i Upper Geresk Valley. Herunder blev to soldater fra Den Kongelige Livgarde dræbt.
De pårørende er blevet underrettet.

En soldat fra Den Kongelige Livgarde blev ved samme lejlighed såret. Han er uden for livsfare og har selv kunnet ringe hjem for at underrette sine pårørende.

Ifølge de foreløbige meldinger angreb Taleban flere gange de danske stillinger, og kamphandlingerne varede et par timer. De danske styrker blev herunder støttet af blandt andet kamphelikoptere.
Der foreligger ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

- Det er i sorg og med den største medfølelse med de pårørende, jeg har fået besked om, at to danske soldater blev dræbt og en blev såret onsdag aften i Afghanistan, siger chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Poul Kiærskou.

Mine tanker er også hos soldaterne i Afghanistan, der har mistet to af deres gode kammerater. Det er hårdt at være indsat i kamphandlinger, og det bliver ekstra svært, når man må konstatere, at det kan koste menneskeliv.

Jeg er overbevist om, at de danske soldater også i denne situation vil vise, at de er professionelle og i stand til at løse de pålagte opgaver, og de skal vide, at vi tænker på dem, og at vi støtter dem på enhver tænkelig måde, siger chefen for Hærens Operative Kommando.

***

Saadan noget mög ... Thorbjörn Hein

Ingen kommentarer: