onsdag, april 07, 2021

Sjællandske - dem med gasmaskerne - er åbne over for friskt blod

Indmarch i Heumensoord i 2017. Foto: Kamp Heumensoord.
Sjællandske - dem med gasmaskerne - er åbne over for friskt blod

Sjællandske Livregiments Soldaterforenings Nijmegenhold (SJLR) er åbne for at optage nye på holdet i år, under de rette forudsætninger.


Af Thorbjørn Hein

På Sjællandske Livregiments Soldaterforenings Nijmegenhold tager vi potentielt nyt blod ind i år, hvis der er egnede emner derude - og det er der: Pr. 16. april er der fire "nye", der er kommet med, og vi er nogle stykker over minimumskravet til at danne hold. Yderligere nytilkomne er således ren bonus, som vi til gengæld gerne ser.

"Slagelsenijmegen" er en perfekt mulighed for dig til at blive integreret på holdet og være maks klar til den ægte vare i Holland år 2022.

Hvis du kunne overveje denne muntre ære, skal du således kontakte holdføreren, SSG Michael Rosenbæk, alternativt nogen af os andre fra holdet, fx undertegnede, som kan guide dig videre: SJLR.nijmegen@degulestokke.dk.

Optag afhænger af personlig kemi og evnen til at holde et tempo på min. 6,0 km/t, mestendels 6,2 km/t og i kortere stræk i overkanten af 6,5 km/t efter situationen. Vi prøver ikke at komme først til lejren som et mål i sig selv, men vi er oftest alligevel og trods læskende rasteophold netop blandt de første danske hold.

Vi er ret flinke og rummelige og højst moderat krænkende i vores adfærd. Vi har en masse traditioner, og hvis vi selv skal sige det, skaber disse faste indslag rammerne for ret meget en fest fra morgen til aften.

Er du ny?
De seneste år har SJLR haft en heldig hånd med at absorbere håndplukkede nijmegendebutanter på holdet. Kriterierne er at have holdånd, høj moral, viljen til at kunne, deltage i mindst én (2x40 km) kontrolmarch med os i foråret, have et åbent sind for holdets mangefacetterede kultur og selvfølgelig møde op med et minimum af træning og passende fart i stængerne. Du vil nok blive kaldt "pinky" nu og da, men vil sandsynligvis også få en ordentlig krammer, når du efter fire dage står med medaljen på. Ikke i mands minde har nogen gænger på SJLR fået lov at opgive at gennemføre.

Du behøver ikke have rødder i det beklageligvis lukkede regiment, så længe du hører under Forsvarsministeriet (Forsvaret, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet, de andre styrelser) og har et aktivt medarbejdernummer.

Er du erfaren?
Fuld åbenhed: Hvis du har gået Nijmegen som enkeltgænger de sidste 47 år, er det ikke nødvendigvis sådan, at SJLR's hold og du passer sammen. Forskellen på enkeltgænger og holdgænger er jo primært, at man underordner sig holdet og holdføreren snarere end egne impulser. Der er ikke noget, der hedder "jeg får ondt, hvis vi går langsommere/hurtigere end mit personlige idealtempo" eller "jeg vil holde en længere/kortere pause, end holdføreren dikterer" - og så videre. Du kunne også være erfaren holdgænger, men bare med en helt anden holdkultur, og så ville matchet med SJLR måske også være dårligt.

Hvis du er erfaren, ved du sikkert godt, hvad SJLR står for, men vi skal stadig se hinanden an ved at gå en tur med holdet i foråret. Hvis du realistisk kan se dig selv indgå i de beskrevne rammer, er du til gengæld særdeles velkommen til at tage kontakt som beskrevet ovenfor.

2019: Ankomst til sidste rast/medaljeområdet den fjerde dag. 4 af 13 (13.-manden var CYBA - se nedenfor) på holdet var debuttanter - som kom med de rette forudsætninger. Kombinationen var en fornøjelse for både de "gamle idioter" på holdet og pinkierne. Foto: Hung Van Plungklang Nguyen ©
SJLR har ikke nogen "cykelordonnans" (ORDO), der tager sig af gængernes vabler og alt muligt andet før, under og efter gåturene; det skal du være voksen nok til selv at klare eller ved makkerhjælp. Til gengæld har vi en "cyklende bartender" (CYBA), som nu mange år i streg har leveret drikkevarer og højt humør til holdet ude på ruten. Om kun et par år mere, siger forsigtigt optimistiske kilder, der står hinanden nær, vil CYBA også selvstændigt kunne finde vej fra rast til rast! Foto: Thorbjørn Hein fra civil march i 2015.

Ingen kommentarer: