søndag, marts 18, 2007

Kongelundsfortet Classic 2007

Smuk, men til tider ganske tænderudtrækkende solotur af premierløjtnanten. Vejrstilen var syg! Det trak farten lidt ned.

Dog var tiden ok. 38,7 km på 5:42 timer, dvs. en gennemsnitsfart på 6,8 km/t, inklusive rast - som for næsten alles vedkommende var på et par minutter, når jeg tog billeder.

/Thorbjørn


Klar til afgang. Det blev lidt sent - 09:17 - da jeg mindre smart valgte at udskyde rutetilrettelæggelsen til samme morgen! Flere billeder nedenfor.


Heste på Amager Fælled! Damn it, gå fem skridt væk fra Rådhuspladsen og man er på landet! Den indledende regn var på dette tidspunkt holdt inde. Men mere kom.


Et vue op ad Kongelundsvej -


- og et kig ned ad selvsamme. Meget lang (7,8 kilometer), meget lige rute. PL'en kunne umuligt fare vild her.


Der er simpelthen noget, der hedder Kongelundshallen. Så ved man det. Lige ved siden af fortet.


Og så netop Kongelundsfortet i baggrunden. Måske et nærmere besøg værd en anden gang. Se meget mere her.


Mere fort.


Kitesurferne (jeg tror ikke, der findes et dansk ord, omend dragesurfere vel er dækkende) havde kronede dage, stormfuld som dagen var.


I det fjerne står røgen op ad skorstenene, det tydelige tegn på kapitalistisk produktivitet og forbrug!


Søde fugle huserer nede ved Amagers sydvestspids.


Her kunne jeg have fået en pølse og en Cocio. Hvis der havde været åbent. Det var der ikke. Så jeg gik videre.


Kongelunden: Bemærk den endog meget højt placerede røverborg i træet.


Denne sø er kendt som intet mindre end NATO-søen. Sejt.PL'en blev imponeret af de mange heste, der lusker frit omkring København inden for rækkevidden af en tung mortér!


Tro på, at vindmøllerne havde kronede dage!


Smukt. Udsigt fra dæmningen til Birkedam - søen, der også er et par billeder af i Burning Love Classic-reportagen.Jeg var nær blæst baglæns tilbage ned ad Kalvebod Bro, da jeg vovede mig op fra den relative afskærming fra dæmningen. Se vindposen, hvis der skulle være tvivl! Efter at have krydset broen opstod marchens store drama! Haglene! De begyndte som ikke specielt store, men pludselig brød helvede løs. Hårde, spejderhaglstore, ja, hagl stod nærmest vandret ind mod den forsvarsløse vandringsmand, der til sidst lod værdighed være værdighed, og stak i løb mod tunnelen et par hundrede meter væk. Spurten blev ansporet, da jeg kunne konstatere, at der var der var slået hul på mit knæ, så hårdt kom nedbøren ind!


Vi springer i kronologien ... Inden da havde der været syg stil regnvejr på Gammel Køge Landevej, solskin op ad 02 og et improviseret lynrast på McD ved Ellebjerg. Lidt varm mad og en ekstra flaske vand var værd at sænke gennemsnitsfarten for. Hjemme i indre by blev tanken om at gå lidt ekstra, nemlig ind til Parken, droppet, og som det ses, blev tøjvalget noget mere konventionelt passende til årstid og vejrlig.


Og der var øl klar! Nice. Bemærk Kopenhagen Keys' matchende caps. Rock!


Ikke imponerende, men de andre forfølgere snublede jo også, så what the hey ...
Og her er ruten så! Flot natur. Den kan findes det sædvanlige sted på www.iform.dk, ved at søge på indsender thein. Bemærk, at jeg ved et par afstikkere undervejs endte med at gå længere, end det, der er anført på iform ...
/Thorbjørn

4 kommentarer:

robertkrogh sagde ...

Det kan man da kalde et billedgalleri der vil noget.
Ved ikke om du ikke selv kender det Thorbjørn, men alt for mange landskabsbilleder bliver kedeligt i længden. Der skal være noget leben på!
Fatter f.eks. ikke japanerne. De tager billeder af alt! Det har man ihvertfald prøvet på egen krop hvis man har stået på Borgen.
Men ellers dejligt med lidt at kigge på.

Hr. T.H. sagde ...

Slig kritik ignoreres fuldstændigt herfra! Landskabsbilleder er bedre end ingen billeder! I øvrigt er der nu tilføjet noget tekst til fotografierne, kanske det hjælper på fornemmelsen af action ;-)

Lotte sagde ...

Jeg kan altså godt lide landskabsbilleder :-) Jeg kom hjem med 800+ billeder efter tre uger i Grønland...go figure!

Hr. T.H. sagde ...

Ja, og du læser bloggen nu og da! Så der kan du se, Robert :-)