fredag, maj 13, 2016

Slut med, at danske soldater ligner en militsstyrke fra et uland


Chefsergent træt af pis.
Note: læs også blogredaktørens kommentar (publiceret den 25. maj).

Hæren strammer op: direktiv for uniformering på vej

Sideløbende med den nye delstrategi for befalingsmænd er hæren også ved at revidere bestemmelserne for påklædning og soignering

Det resulterer i et nyt direktiv, som vil stramme retningslinjerne for uniformering og soignering for soldater i hæren.

Læs videre nedenfor.

- I vores stabilitetsopgaver (missionerne i Irak og Afghanistan red.) var der nogle rammer, der var passende i den kontekst, men nu skal vi operere i det fulde spektrum igen, og det sætter nogle andre krav, siger hærchefsergent Henning Bæk, og han tilføjer:

- Det er i orden, at folk har skæg, men det er ikke i orden, at det stikker i alle retninger. Langt hår er også fint, men baretten skal kunne sidde ordentligt. Det er sådan nogle ting, der skal på plads, så vi eksempelvis også igen kan have vores CBRN-masker på.

Stiller krav til soldaten
Udover den personlige soignering skal der også mere fokus på uniformen.

- Vi er professionelle soldater for skatteborgernes penge. Der er, og der skal være, respekt for uniformen. Vores forældre og bedsteforældre har båret uniformen, vi har mistet soldater i den, så det er alt sammen også i respekt for deres arbejde, siger Henning Bæk og tilføjer:

- Det kræver, at når vi færdes i hverdagen på kasernen og i bybilledet, så ser vi ordentlige ud. Når vi er i felten, så er vi selvfølgelig operative, og så er det en anden sag.

Hærchefsergenten er klar over, at udmeldingen kan møde modstand.

- Det ved jeg godt, men jeg giver ikke op. Jeg tror også, det er noget, folk selv kan styre. Vi skal bare have fokus på det, siger Henning Bæk.

Stiller krav til hæren
Det nye direktiv stiller ikke bare krav til den enkelte soldat. Det stiller også krav til hæren. For at kunne leve op til nye bestemmelser for uniformen skal soldaterne jo også have alle stumper til rådighed i ordentlig stand.

- Mange vil nok nikke genkendende til, at ikke alle stumper altid er til rådighed, og så kan det jo være svært at leve op til et direktiv. Så det bliver et krav til hæren selv, at vi kan levere, siger Henning Bæk.

Direktivet for soignering og uniformering vil udkomme mod slutningen af 2016 samtidig med, at hærens UBH (bestemmelse for uniformer i hæren) udkommer i en revideret udgave.

Kilde: CS ved Kenneth Skov Jensen

Ingen kommentarer: