søndag, februar 14, 2016

Reportage: 21 km Den Maritime Fastelavnsmarch 2016

Søens folk beværtede igen en fremragende vandring


Tre 21 km-diplomer: René, Brian og Baks Lilia-Andersen i Marinegården.
BMMF, Marineforeningen for Brøndby og Omegns marchtossesektion, gennemførte i dag igen et vellykket marcharrangement. Det var business as usual, og i dette tilfælde er dét godt: Turen i februar har helt sikkert slået sig fast som en obligatorisk bestanddel af sæsonstarten for den danske marchsubkultur.

Fotoreportage af Thorbjørn Hein

Brøndby Maritime Marchforening, en del af Marineforeningen for Brøndby og Omegn, har siden 2012 stået for et arrangement med brunch, ruter på 7, 14 og 21 km, åbent skib på et marinehjemmeværnspatruljefartøj, indendørs rasteplads med gedigent smørrebrød til spotpriser samt afsluttende hygge i Marinegårdens fantastiske omgivelser.

Læs mere og se en masse stemningsbilleder nedenfor.

I dag var Bjørnebanden på ruten repræsenteret af Jimmi Rathman med familie (den korte tur), Morten Bargøjsen, Brian Lilia-Andersen, Bjørn Bek og jeres skribent (alle 21 km). Æresmedlem Steen B. Ørum gik en udefineret rute, der blev afbrudt på værtshuset Hovsa efter et par km. Bjørnebandeklippe og stiftende medlem Per Ole Fyhn sluttede sig til under after march i Marineforeningens lokaler.

Derudover var der mange kendte og vellidte ansigter, ikke mindst Lene Madsen, der er i fuld gang med klargøringen til sit nijmegencomeback, og Brians uforlignelige far, René. Familien Lilia-Andersens dynamiske duo var suppleret med den udholdende dansk-svenske gårdhund Baks Lilia-Andersen. Lille Baks nappede lige 21 km og havde stadig overskud til bagefter at være propeltenderende i sin halelogring og generelt bedårende. Hvis Baks er interesseret, er han velkommen i De Unge Bjørne; kun fire måneder gammel er han i målgruppen.

Igen i år var der åbent skib på fartøjet MHV 802 CARINA (udtales Cárina, som stjernebilledet) fra Marinehjemmeværnsflotille 366 Københavns Vestegn. Da vi var nede ved havnen, fik Morten og jeg desuden den fornøjelse at besøge fiskehandler med meget, meget mere, herunder verdensmand, Freddy i hans flydende hjem. Svært hyggeligt.

Vi har tidligere drillet arrangørerne med at påpege mindre mangler i ruteafmærkningen, men i år ville selv Bubby kunne have fundet vej, hvis han ellers havde været der, men ham måtte vi desværre undvære ham i år). Ros til ruteudlægger hr. Frank Urban, bestyrelsesmedlem i Marineforeningen for Brøndby og Omegn og medlem af marchlegenderne Team 004.

Endelig er der et gigantisk plus i bogen til Erik Tofte, der i den grad har noteret sig Bjørnebandens forkærlighed for Dyrlægens Natmad: På midtvejsrasten blev jeres skribent serveret et storslået stykke smørrebrød specielt anrettet til mig, nemlig den største Dyrlægens Natmad, jeg endnu har set. Tak for mad, Erik!

Alt i alt en super tur i køligt, men tørt, vejrlig. To tomler op fra Bjørnebanden til BMMF, der også i overflod har modtaget positive tilbagemeldinger fra de alt 105 deltagere; et flot antal, som er fuldt fortjent.

Nok ord; her kommer alle billederne.

P.S. Husk Bjørnebandens eget 20 km-arrangement, nemlig Burning Love Classic den 12. marts. Afgang kl. 0900 fra Toftegårds Plads, kom senest et kvarters tid før, så vi kan koordinere antal kuverter til brændende kærlighed bagefter.

Ikke mange ved det, men der er nogle kønne sights på Vestegnen. Hist og her.

Ikke lige det her sted, skal det siges!

Den røde bygning i baggrunden er bodegaen Hovsa. Siden skribenten var selvtransporteret i mondeoen, gik han og Morten i en bue uden om det ellers sikkert udmærkede udskænkningssted.

En vagthund i størrelsesordenen islandsk arbejdshest ville hjertens gerne have etableret nærkontakt af tredje grad med Morten og mig, men kunne lykkeligvis ikke forcere matriklens afgrænsning.
Den røde er Freddys båd og hjem.
Freddy Hagen og Thorbjørn Hein, verdensmænd.

I det enormt triste industrikvarter efter havnen i Brøndby vejrede Morten og jeg en umiskendelig duft af lakrids. Årsagen åbenbaredes kort efter.

Vi har tidligere oplevet at gå forbi en ynkeligt afmærket midtvejsrast, men kritikken var tydeligvis taget ad notam. Ikke noget at være i tvivl om her.

René, Brian, Baks, Lene og Bjørn i Marinehjemmeværnsflotille 366's fine lokaler, hvor udsøgt smørrebrød kildrede ganen. For de ikke bilkørende var der desuden Hof, hvilket viser, at BMMF lytter til deltagernes ønsker.
Flotte parafernalia hos HVF 366, del 1.

Flotte parafernalia hos HVF 366, del 2.

Flotte parafernalia hos HVF 366, del 3.

Flotte parafernalia hos HVF 366, del 4.
Uden for København er der mange steder ganske pænt. Hvad man selvfølgelig ikke ser på fotoet, er motorvejen 30 grader om min bagbord ...

Apropos styrbord og bagbord ser man her markeringen ved Marinegårdens indkørsel. Klasse.

Endnu en apropos: Marinegårdens gård er i sig selv VERDENSKLASSE. Morten og Thorbjørn i mål. Tak til Ivan for fotograftjans.

Den altid yndige Liane overrækker diplom til en beæret T. Hein.

Ja, det var sjaw :-)
Som beskrevet i artiklen gjorde Per Ole os selskab, da yderligere smørrebrød blev fortæret. Bemærk omgivelserne. Det er lidt kvajet, hvis man som østdansk marchentusiast ikke gør sig selv den tjeneste at opleve Marinegården. Det er faktisk dumt, men hver sin smag; hvis man foretrækker gåture, der begynder og slutter ved et skolebord i en given institutions givne, kolde forhal, skal man da være så hjertens velkommen.

Lene Madsen: En mor, der med syvmileskridt nærmer sig et comeback i Holland.

En venlighed fra Morten: en 20-krone fra 2008 med "mit" skib, Havhingsten.

Hjemme i Nyboder er det på med pyjamas og hobbitfødder, inden jeg går i gang med at præparere nærværende artikel for jer. Håber, I nød den.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hej Thorbjørn
en fin artikel og fine billeder Bente og jeg kunne desværre ikke komme men vil prøve igen næste år om helbredet holder

Hr. T.H. sagde ...

Vi ses inden da, er jeg sikker på :-)