fredag, juni 01, 2007

Kontrolmarch Christiansminde den 26.-27. maj.

af Robert Krogh

Så var det endnu engang tid til Nijmegenkontrolmarch på Jægersprisegnen. Med start på hjemmeværnsgården i Christiansminde var der lagt to ruter à cirka 40 km lørdag og søndag rundt i det naturskønne område omkring Roskilde Fjord.
Læs videre nedenfor.

Fredag aften begav OKS-1 Per Ole, OKS-R Morten og OKS-R Robert (undertegnede) sig afsted fra det københavnske i højt humør og indstillede på at få nogle kilometer i benene og en pilsner eller mange i maven.


Vel ankommet til Christiansminde fredag aften blev vi indkvarteret på dette værelse med både clockradio og fjernsyn (Kanal København lå sjovt nok som program 1). Som det ses, var der selvfølgelig sørget for rigeligt med sportsdrik. Man skal jo nødigt komme til at tørste.


Klar til start lørdag morgen. Den nydelige premierløjtnant i midten er vores allesammens A.C., som vi gik på hold med i Holland 2003. Hun har sagt ja til at være fører for et hold på 17 raske svende fra Livgarden, hvor langt de fleste skal ned og gå for første gang. Der skal lyde et held og lykke her fra GEMCEE og på snarligt gensyn. Det skal nok gå godt – der er krummer i A.C.!


Weekendens nok bedste billede. Som man kan se holder folk på Jægerspris-egnen godt styr på deres kæledyr. Om det lykkedes katten at slippe ud af hestefolden vides ikke.


Så er første dags march forbi, og vi er på vej over med den lille færge fra Sølager til Kulhuse, god lille gimmick fra HJV. Morten og Per kom i mål på 6 timer og 35 min, mens undertegnede var i mål en halv time efter.


Over-etteren havde pådraget sig en sindssyg vabel på sin lilletå, og han var tæt på at trække splitten efter dag 1. Efter et par kritiske minutter med både grin og gråd fik vi andre ham dog overtalt til at fortsætte.


Morten er så småt ved at overtage Heins rolle som ”ham, hvis krop altid går i opløsning”. Morten havde pådraget sig noget så eksotisk som slidsår i knæhaserne, mums. Skrigene fra baderummet, da Morten fik varmt vand på sårene, gjorde stor lykke.


Cafeen Frederik 7-tal i Jægerspris, lørdag eftermiddag. Da HJV igen i år ikke havde sørget for dyrlægens natmad til frokost (snøft), smuttede vi en tur til Jægerspris og fik en lille let anretning med tilbehør. Fremragende betjening for resten …

Selvportræt af weekendens fotograf. Morten har brækket en eller anden knogle i sin hånd, så ingen high five fra ham af foreløbig. Ifølge prognoserne bliver gipsen pillet af lige inden Holland, men nu ved man jo aldrig, hvad den filur har i ærmet af stunts, så nu ser vi …

Over-etteren havde en anelse svært ved at komme op søndag morgen. Han havde selvfølgelig ikke taget sit tøj af lørdag aften – man er vel altid klar til at være klar! Vi var dog alle ude på ruten til rette tid 0700.

Så er over-etteren nået i mål på dag 2 og ser ud som om han er kommet sig oven på lørdagens festivitas. Tiden for Per og Morten var 7 timer og 5 min, mens jeg hang noget i bremsen og var i mål halvanden time senere.
Alt i alt en rigtig god weekend med nogenlunde vejr, gode ruter og en god organisering fra HJV's side. Der skal lyde en stor tak fra GEMCEE East for et godt arrangement. We´ll be back!
Robert
- se omtalen fra sidste års march i Christiansminde. Desuden en billedereportage fra samme tur.

1 kommentar:

Hr. T.H. sagde ...

Fremragende artikel, Robert. Især kan jeg godt li' betragtningen om den indespærrede kat i hestefolden; jeg grinede rent faktisk ud i den tomme stue, da jeg læste den billedtekst!

Ud over det bemærker jeg, at OKS-1'eren ikke finder det opportunt at bære den af forsvaret udleverede mini-rex med HMD Margrethe II af Danmarks monogram, der ellers ifølge UBH bæres på højre bryst af personel ved Den Kongelige Livgarde og Gardehusarregimentet.

Hvad har Per Ole Fyhn at sige til dette? Har NOGEN noget at sige til det?

mvh

Holdføreren