mandag, april 16, 2012

Reportage: 2nd Burning Love Classic 2012

Diplom med deltagerne. Fra venstre: Thorbjørn Hein, Kristian Bang
Foss, Andreas Knudsen, Brian Jean Lilia-Andersen, Morten Bargisen,
Thomas Weddin og Per Ole Fyhn
Brændende drama. Årets udgave af Burning Love Classic bød på en syvsovende marchleder, førstehjælp til forbipasserende, patrulje på Pusher Street, kig på Operaen og Skuespilhuset, inspektion af gardere på både Amalienborg og i Kastellet, sejlads på Københavns Havn, tour de Søren Kierkegaard, afskridtning af den gamle stads voldsystemer samt et goddag på nært hold til fartøjer af typen torpedomissilbåd, fregat og ubåd. Derudover var der naturligvis Brændende Kærlighed, sportsdrik og snaps til alle. Og endelig: den obligatoriske kæmpevabel til Morten Bargisen!


Til lands, til vands og bacon til livs

af Thorbjørn Hein

2007: Tre banditter nyder fotografen Roberts gæstfrihed;
Robert, der meget desværre var bortrejst under årets tur.
En tradition er nu grundlagt. I marts 2007 anførte den gode Per Ole Fyhn en flot 20 kilometer-tur rundt i Kalvebods natur og med mål på Vesterbro, hvor Robert Krogh i sin lejlighed bød på Brændende Kærlighed. Det var så godt et grundkoncept, at Bjørnebanden fem år efter har fundet det frem igen - suppleret med ny rute og beværtning, nytilkomne bjørnebanditter samt special guest stars. Begivenheden var atter en succes, så sandsynligheden for, at der kommer en tredje Burning Love Classic i 2013 må siges at være til stede. Måske med endnu flere deltagere? Vi var i år flere end i 2007, men endte dog med at starte færre end planlagt.

Forfald på dagen
Da morgenen lørdag den 10. marts kom, var der desværre afbud fra PL Ronni S. fra Livgarden samt SG Johnny Madsen. Førstnævnte var rent faktisk syg; Johnny havde derimod i løbet af natten eksperimenteret med den rette vædskebalance ved hjælp af pilsnerske produkter, og sms-meldte omkring daggry fortabt til fysisk aktivitet. Han dukkede dog op senere og fik et specialdiplom, men i hvert fald stillede seks mand ved jeres skribents hjem i København K. For nemheds skyld vil jeg gå over i jeg-form nu, for netop jeg blev vækket af et telefonopkald klokken lidt over otte og spurgt, om jeg eventuelt ville lukke op? Det havde været knapt med nattesøvn, så lidt soven over mig var jeg ikke for fin til. Heldigvis var alt klargjort i løbet af natten, så gæsterne kunne bænkes om det allerede dækkede bord, mens rundstykkerne blev varmet og Per skænkede fra sin generøst medbragte Fernet Branca.

Historisk rute
Med udgangspunkt nær ved Kongens Nytorv er det svært at kopiere de naturskønne ruter, som Per igennem tiden har lavet i Valby-Hvidovre-egnen, hvor man hurtigt kan være på landlige Vestamager. Ergo måtte jeg tænke i alternative baner, men det lykkedes at få både grønt og vand at se på samt at klemme adskillige temaer ind.

Fra Knippelsbro og om Stadsgraven
Da gruppebilledet var taget, var det frem over isen.

Klokken 0909, syv mand på vej mod Christians Brygge og Knippelsbro.
Vi har gået godt tre kilometer langs voldene ved Stadsgraven. Morten, Per og KB har udsigt
til smukke Kong Haakons Kirke (den norske sømandskirke).


Som det anes, kan Andreas Knudsen godt li' at bære tunge ting, åbenbart, eller også er han for doven til at tømme sin rygsæk for unødvendigheder. I hvert fald er det ham til venstre i billedet med 15-20 kilo på ryggen.

Pusher Street, soldater i "civilt" tøj og påskebryg på tilbud i Netto
Jeg ville gerne ruske lidt op i mine kære kollegers dagligdag - alle på nær KB er soldater på den ene eller anden måde - så turen skulle ikke alene gå igennem Christiania, næ, vi skulle da ikke snydes for Greenlight District, a.k.a. Pusher Street. Ruten var en overraskelse afsløret for deltagerne på dagen, men ikke mindst med tanke på pusherstreetdelen havde jeg meddelt, at vi gik i civilt.

Fra syv km-mærket var vi tilbage i hjertet af Christiania,
efter turen langs de huse, der er bygget på bastionerne
mellem fire- og fem-km-mærkerne.
Hvis de kære læsere nærstuderer billederne her i artiklen, vil det dog måske springe i øjnene, at vores tøjvalg og rygsække bar stærkt præg af de tidløst moderne farver grønt, sort og ørkenfarvet, at vi har en gennemsnitshøjde på cirka 190 cm og i øvrigt generelt er ganske kortklippede. Alt i alt var vi vist mere iøjnefaldende end selv den mest jyske civilbetjent undercover, men alle var glade, og vort lille selskab fik i raskt trav et kig på hyggelig, organiseret kriminalitet i spraglede omgivelser. Billeder får I ikke, for adskillige skilte gør opmærksom på, at der er fotoforbud i Pusherstreet. Gad vide hvorfor?!

Vel ude af fristaden var overtegnede marchleder begyndt at skæve til sit ur: Den hemmelige plan med at tage den såkaldte havnebus (det er en båd, for dem der ikke kender begrebet) kl. 1047 var ved at skride; Andreas hang en smule i bremsen med sin kæmperygsæk, og Thomas havde haft maveinfluenza om natten; omend alle, rygsække, sygdom eller andet til trods, kunne have klaret tre kilometer på 20 minutter, havde der ikke været meget sjov ved dét, når vi var ude for at se verden. Der er langt mellem havnebusserne om morgenen, så vi gik i Netto og købte et par flasker sportsdrik hver, til generel oplivning. Vi havde jo også gået knaldhårde OTTE km allerede, hehe.

Tarmen viste vej på Holmen, og papir var der nok af
Endnu inden den skønne eftersmag af lunken flaskepilsner havde fortaget sig, var vi på Holmen.

Kanonbatteri ved Nyholmens nordspids. Marchgænger Brian har været med til at affyre æressalut fra de kanoner.

Den listige rute førte til stolte Peder Skram. Til venstre i billedet ses det, at Kristian havde krænget hætten over hovedet; en let regn velsignede vore af fysisk aktivitet ophedede kroppe.

Brian i orange, spicing it up.
Halleluja, for enden af Peder Skrams færgeleje er der de nydeligste, offentlige toiletter, med
et veritabelt lager af toiletpapirsruller linet op på geled.

Tarmen havde vist vejen til toiletterne, og et par deltagere havde åndet lettet op.

Det støvregnede i korte perioder om formiddagen, som nævnt og som det anes her;
men med en kasket eller hætte var det kun behageligt vejr. Siden kom solen.

Philip de Langes berømte mastekran.

Den benhårde, våbensystemstruttende torpedomissilbåd Peter Sehested. Ligesom Peder Skram omdannet til museum i dag. Under Den Kolde Krig klar til at speede ud fra Køge Bugt i selvmordsangreb mod røderussen.

K.B. Foss foran ubåden Sælen. Fuck Jan Guill0u, den smart ass kommu.

Løbebanen på Holmen.

Nogle fugle.

Løbebanens 400 meter var en planlagt overraskelse til deltagerne: Man kan simpelthen ikke gå forbi sådan en uden at tage en æresrunde. Det var desuden et nik til en sådan runde på Hvidovre Stadion under Burning Love Classic 2007.

Hej!

Hej-hej!

De fredede kraner på den tidligere Dokø, ved siden af Operaen.

K.B. og Brian foran Georg Stage. Holmen er vild, der er nuff sager at se på.

Den eneste planlagte rast, nemlig foran Operaen. Tid til en lille vejbajer og lidt foredrag fra arrangøren, der i løbet af tre år rundviste mere end 10.000 mennesker i det ganske fantastiske hus.

Den tyske marine havde lagt til med et par både på den anden side. Amaliehaven, Amalienborg og Marmorkirken ses også, de første dele af den Gyldne Akse, som Operaen slutter.

Dette var T. Heins overraskelse til deltagerne: Rasten ved Operaen var så længe som det tog at vente på næste Havnebus. Folk var blevet adviseret om at tage 25 kroner med i kontanter, og det var til bussen ét stop over på den anden side. Her i vi indenfor. Det var en succes.

Vi går i land ved Nyhavn, Saving Private Ryan-style, minus tysk beskydning (lille detalje, men god at slippe for).

Vi var ikke de eneste.

Skuespilhuset, ligesom Operaen en del af Det Kongelige Teater. Må det for evigt bestå.Tidligere omtalte tyske fartøjer.

Jeres udsendte fór i forvejen og lige tids nok fik jeg taget dette billede af feltet, da vi skråede ind over Amalienborg Slotsplads. Garderne nåede at opfatte, at vi vist var soldater, men vi var forbi dem i løbet af få øjeblikke ...

På vej mod Langelinje. Den engelske kirke i baggrunden.

Frihedsmuseet. Der er en buste af Anders Lassen, men fotoet af den blev desværre uskarpt.

Ræs i havnen!

Vi tog naturligvis et snapshot ved en af vore stolteste turistattraktioner.

Søfartsmonumentet med den af Københavns Kommune skamferede sokkel. Et emne, som K.B. fik lov at fortælle om, og vi forbandede i fællesskab det flere millioner kroner dyre og uigenkaldelige hærværk.

Hey, så er vi på Kastellet. Andreas blev gift i kirken, der ses i baggrunden.


Gardere under vagtskifte.

Alle vidste de, hvem Andreas er, siden han har været inde over at uddanne flere hundrede af de seneste gardere i felttjeneste. Bjørnebanden = gardere!

Brian poserer ...

... så det måtte jeg også gøre. Og som altid: Jeg kompenserer IKKE!


Kristian øver pas de deux foran Kastelsmøllen, hvor min tip-tipoldefar tjente sin løn. Er jeg københavner? Ja, det er jeg, hehe.

Gyldendals bygning i Klareboderne. Selvsamme sted gik Søren Kierkegaard i skole, nemlig på Borgerdyd Gymnasium. K.B. og jeg gik sammen på efterkommeren Østre Borgerdyd i Stockholmsgade. Netop Ø.B. og Stockholmsgade kom vi til umiddelbart efter Kastellet og inden dette foto, men kameraet kom ikke i brug dér. I Østre Anlæg, sidste del af "Voldene omkring København"-temaet, indtraf turens store drama: K.B. stødte på en person, der er ham nær, i helt usædvanlige omstændigheder. Vedkommende havde, øjeblikke inden vi kom forbi, fået et ildebefindende, og sad rystet på en bænk omgivet af tililende forbipasserende. K.B. tog affære: Han fulgte den uheldige hjem, og det var heldigvis ikke alvorligt. K.B. afgik derfor fra marchen efter 18 kilometer, og hans i øvrigt fuldt fortjente diplom fik - på hans egen insisteren - nedjusteret kilometertallet. Efter Østre Anlæg gik vi igennem Kgs. Have, men heller ikke billeder derfra - se til gengæld links allernederst på siden.

Jorcks Passage skulle vi også igennem, havde jeg tænkt. Vores Tour de København var i fuld gang. En kontrast til turen på voldene og Holmen.

Netop fri af Nytorv, hvor Søren Kierkegaard havde sit barndomshjem. Er der nogen, der fanger et tema?

Vandkunsten, Sørens Værtshus er lige uden for billedet til højre.

Den Kongelige Bibliotekshave. Der har vi jo Søren! (tema!)

Dette er Mortens trædepude efter BLC 2007 ...

... og dette er samme mands hæl efter BLC 2012.

Løbebaneæresrunde, kæmpevabel til Morten og brændende kærlighed at spise: traditionerne stod i kø for at blive holdt i hævd!

Der chilles. Bemærk Per Oles stilfulde HIF-trøje. Alle de røde trøjer, der ses på diplomet øverst, er hvidovre-tees. Traditioner, siger jeg!


Johnny Madsen, den gavtyv, sov over sig og udeblev fra marchen, men han dukkede op, da vi var kommet i mål og trådte beredvilligt til som kartoffelmoser.

Per var ligeledes yderst behjælpelig i køkkenet, hvilket lettede hverdagen for den travle arrangør.

Bacon. Bacon FTW!

Først da vi havde kastet den dejlige mad i hovedet, gik det op for reporteren, at jeg jeg ingen billeder havde fået taget af den velanrettede burning love. Vi var simpelthen for sultne. Men vi blev mætte, og endnu gladere.

Per siger noget klogt, og der lyttes respektfuldt.

Noget senere på aftenen. En del senere faktisk, og som sagt aften. De fleste var faldet fra, men K.B. var til gengæld vendt tilbage, til alles glæde. Han og et par andre tapre tog videre ud i den pulserende by ved nattetide, mens manden på billedet usædvanligt insisterende meldte fra og, øjeblikke efter de sidste gæster var gået, faldt om i en barmhjertig søvn.

Anden del af ruten. Man kan se utroligt mange ting, hvis man onder sig selv at gå 10 km i Indre København.

Johnnys diplom måtte justeres. Så det blev det. Klik, læs og bliv underholdt af marcharrangørens store vid.

Kristians ligeså, som nævnt tidligere.
 • Navn: 2nd Burning Love Classic 2012
 • Rute: se kort
 • Deltagere: Bjørnebanden (-) samt gammel garder Brian fra Sjællandske Livregiments Marchforening
 • Dato: 10 MAR 2012
 • Distance: 22,4 km
 • Tid: 3:50 timer
 • Gennemsnitsfart: cirka 6,0 km/t (en del pauser ikke iberegnet)

 • Afsluttende: Det var vitterligt en fantastisk dag. Jeg leger med tanken om at gøre BLC 2013 til en større, mere "officiel" march. Ført ligesom denne, men ikke kun for bjørnebanditter. Måske vi skal have lavet en sygt dyr medalje også ...? Tak for at læse med og se på billeder.

  /TH

  REDIGERING 27 JUN 2012
  Her får I lige links til de to reccemarcher, jeg foretog for at sikre en interessant rute. Der er supplerende billeder og billedtekster. Begge reportager nedenfor har været bragt før og adviseret på Facebook, skal det siges.

  Første del af ruten - flere billeder fra Stadsgraven samt fra den del af Christinia, der ligger øst for voldgraven: Recce-march, Burning Love Classic 2012.

  Anden del af ruten - se blandt andet billeder fra Østre Anlæg, som der jo ikke er nogen af i den reportage, du lige har læst ovenfor: Bishops Arms Winter Challenge 2012.

  Ingen kommentarer: