onsdag, november 19, 2014

Liv reddet: Gardere hjalp hårdt såret cyklist

Hæder. I marts i år blev en københavnsk cyklist ramt af en alvorlig højresvingsulykke ved Nørreport Station. Den ulyksalige mand fik det ene ben kørt af. Uden øjeblikkelig, effektiv førstehjælp ville offeret have mistet livet. En civil borger og en gruppe fra Den Kongelige Livgarde trådte til og løste opgaven.

Den 18. november hædrede Københavns Politi livgardisterne med diplom og tak for hjælpen. De er vel det, man kan kalde hverdagens helte.

På billedet ses fra venstre mod højre: Overkonstabel af 1. grad (OKS-1) Jonas Kaare Lejbølle, politidirektør Thorkild Fogde, sergent Jacob Bøwadt Hansen og OKS-1 Jesper Herzberg.

Læs videre nedenfor og se hele gruppen, der deltog i den livreddende førstehjælp.OKS-1 Jonas K. Lejbølle forklarer kort til Bjørnebanden:

- Den første på stedet var en civil, der anlagde tourniquet (knebelpres, -th) med sit bælte. Derefter kom Jacob og jeg og seks værnepligtige, som også fik diplom i går.

Overrækkelsen af diplomer fandt sted i politidirektørens parolesal på Københavns Politigård.

Marchteam Bjørnebanden ønsker stort tillykke; det maritime udtryk "BRAVO ZULU" er på sin plads.

***

Hvis du ikke er førstehjælpsuddannet, og derfor ville have stået magtesløs i samme situation, kan du gøre noget ved det. Første skridt er for eksempel at læse mere her: Dansk Folkehjælp.

Det er ikke første gang, at livgardere i København viser handlekraft og hjælper medborgere i nød. Se for eksempel her på bloggen: Gardere på Amalienborg reddede liv.

Alle førstehjælperne og politidirektøren.Ingen kommentarer: